Tο ChatGPT ήρθε για να εδραιωθεί

Το μέλλον είναι εδώ και το ChatGPT αποτελεί αναμφίβολα τη μεγαλύτερη τεχνολογική επανάσταση των ημερών που διανύουμε. Τι είναι όμως το ChatGPT και γιατί ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αναφέρονται σε αυτό καθημερινά?

Το ChatGPT είναι ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, το οποίο θα μπορούσαμε να το παρομοιάσουμε ως μια άμεση συνομιλία με έναν εξειδικευμένο επαγγελματία, πάνω στο αντικείμενο που μας απασχολεί.

Μας δίνει λύσεις και απαντήσεις με «προσωπικότητα» και «ανθρώπινο ύφος». Είναι ένα δημιούργημα της εταιρείας OPEN AI, το οποίο αν και ακόμα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, έχει φέρει κυριολεκτικά τα πάνω κάτω σε όλα όσα γνωρίζουμε.

Αντιλαμβανόμενος κάποιος τη δυναμική αυτού του συστήματος, δε μπορεί να παραμερίσει το γεγονός και των αρνητικών επιπτώσεων που αυτό μπορεί να έχει στις ζωές αρκετών ανθρώπων.

Είναι γεγονός πλέον πως πολλοί επαγγελματίες του χώρου όπως προγραμματιστές, freelancers, αρθρογράφοι κτλπ… είναι αναγκασμένοι πλέον να αναπτύξουν τα skills τους για να διαφοροποιηθούν από αυτό που το ChatGPT μπορεί να παρέχει δωρεάν πλέον στον καθένα.

Ναι σωστά μάντεψες. Το ChatGPT είναι πλέον ο επαγγελματίας που έχεις στο τσεπάκι σου. Μπορεί να γράψει άρθρα, να δημιουργήσει κώδικα για ιστοσελίδες και εφαρμογές, προγράμματα διατροφής και γυμναστικής, να παρέχει συμβουλές και νέες ιδέες σε επιχειρήσεις και startups και πολλά ακόμα… Όλα αυτά μάλιστα ενώ βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο, χωρίς κανείς να μπορεί να φανταστεί τι θα είναι ικανό να κάνει σε μερικά χρόνια.

Άραγε πως κάποιος θα μπορούσε να επωφεληθεί της δυναμικής αυτού του «υπερόπλου» σήμερα? Η απάντηση είναι με πολλούς και διάφορους τρόπους.

  • Αρθρογραφία

Δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις, οι ιδιώτες αλλά και άλλοι άνθρωποι οι οποίοι διατηρούν μια ιστοσελίδα. Οι περισσότεροι εξ’ αυτών όπως φαντάζει λογικό, αναζητούν αρθρογράφους οι οποίοι να μπορούν να εμπλουτίσουν το περιεχόμενο της ιστοσελίδας τους. Αυτή ακριβώς μπορεί να γίνει και η δική σου ενασχόληση πλέον. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι εγγραφή σε μια πλατφόρμα όπως το Fiverr, όπου θα μπορείς να παρέχεις την υπηρεσία σου και να βρίσκεις πελάτες. Το υπόλοιπο κομμάτι το αναλαμβάνει το ChatGPT, από το οποίο θα ζητήσεις ένα άρθρο για οποιοδήποτε θέμα επιθυμεί ο πελάτης σου. Μπορείς να ζητήσεις συγκεκριμένο αριθμό λέξεων, αλλά και αλλαγές εφόσον το επιθυμείς, δίνοντάς του περισσότερες πληροφορίες. Στην περίπτωση που το κείμενο είναι στα ελληνικά, ενδέχεται να υπάρξουν κάποια λάθη τα οποία μετά να διορθώσεις. Μην ξεχνάμε πως πρόκειται για ένα καινούριο σύστημα, το οποίο όμως έχει τη δυνατότητα να μαθαίνει από τα λάθη του και να βελτιώνεται.

  • Proofreading

Το Proofreading είναι ακόμα μια περιζήτητη δεξιότητα, κατά την οποία αναλαμβάνεις την επιμέλεια ενός κειμένου. Όχι τη συγγραφή όπως είδαμε και πιο πάνω, αλλά τη βελτιστοποίησή του, ανακαλύπτοντας πιθανά λάθη αλλά και τρόπους να το φτιάξεις ακόμα καλύτερο. Σε αυτή την περίπτωση και πάλι ακολουθούμε την ίδια διαδικασία. Απλώς παίρνουμε το κείμενο από τον πελάτη και ζητάμε από το ChatGPT να το ελέγξει. Να σημειωθεί ότι μπορείς να ζητήσεις και διάφορες εκδοχές του κειμένου αυτού, ώστε πιθανώς να το αναπροσαρμόσεις όπως εσύ επιθυμείς και να έχεις ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

  • Email Marketing

Κάθε επιχείρηση που σέβεται τον εαυτό της, έχει εντάξει το email marketing στο «οπλοστάσιό» της, ως μια στρατηγική η οποία θα της αποφέρει περισσότερους πελάτες. Οι επιχειρήσεις αυτές διαθέτουν λίστες πελατών ή εν δυνάμει, στους οποίους αποστέλλουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα emails, ενημερώνοντας τους για προσφορές και εξελίξεις. Πραγματοποιώντας τα ίδια βήματα και εδώ, μπορούμε να ζητήσουμε από το ChatGPT να δημιουργήσει ένα newsletter, με τις πληροφορίες που μας έχει δώσει ο πελάτης. Συνάμα και σε αυτήν την περίπτωση, μπορούμε κάθε φορά να δίνουμε περισσότερες πληροφορίες στο ChatGPT ώστε να δημιουργήσουμε ακόμη πιο εξατομικευμένα mails για να στοχεύσουμε διαφορετικά το εκάστοτε target group πελατών.

  • Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Email Marketing θα βρεις εδώ. Σε περίπτωση που θέλεις να χρησιμοποιήσεις το Email Marketing για τη δική σου επιχείρηση, μη διστάσεις να μου στείλεις ένα μήνυμα. Στο Footer (κάτω μέρος) της ιστοσελίδας μου θα βρεις τα social media μου αλλά και το email μου.

Αυτοί είναι μόνο τρεις από τους πολλούς τρόπους με τους οποίους μπορείς να αναπτύξεις τις δεξιότητές σου μέσω του ChatGPT, αλλά και να δημιουργήσεις επιπλέον πηγές εισοδήματος. Εσύ ακόμα θα περιμένεις?

Leave a Comment

Scroll to Top