Bienvenidos

Hola amigo!

Ήμουν ακόμα στο λύκειο όταν ήρθα για πρώτη φορά σε επαφή με την ισπανική γλώσσα. Λάτρης και πιστός ακροατής γνωστού αθλητικού ραδιοφώνου της πόλης τότε, άκουγα τον αγαπημένο μου ραδιοφωνικό παραγωγό, του οποίου το χιούμορ, μάταια προσπαθώ ακόμα να βρω σε κάποιον άλλον στη Θεσσαλονίκη.

Πέρα από αυτό όμως, υπήρχε ακόμα ένα στοιχείο που τον έκανε ξεχωριστό στα αυτιά μου. Είχε κόλλημα με την ισπανική γλώσσα, χρησιμοποιούσε πάντα ισπανικές-λατινοαμερικάνικες αναμεταδόσεις άλλων speaker στις εκπομπές του και με κάθε ευκαιρία σε μετέφερε όλο και πιο κοντά στη συγκεκριμένη κουλτούρα.

Το λύκειο τελείωσε, οι σπουδές και ο στρατός επίσης αποτέλεσαν παρελθόν και μια στασιμότητα με έτρωγε παράλληλα με την πρώτη μου δουλειά ως πωλητής σε αθλητικά είδη. “Θα ξεκινήσω να μαθαίνω ισπανικά” είπα και έτσι κι έγινε…

Εφαρμογές στο κινητό, βιβλίο αυτοδιδασκαλίας, Ισπανοί καθηγητές στο youtube και σειρές (είδα όποια ισπανική σειρά υπήρχε στην πρώτη καραντίνα) άρχισαν να μπαίνουν σιγά σιγά σε μια καθημερινή ρουτίνα με σκοπό την όλο και καλύτερη εξοικείωση με τη γλώσσα.

Η εκμάθηση σε μετέφερε στην κουλτούρα. Σε tour μέσω youtube στη Γρανάδα,τη Σεβίλλη το Τολέδο και τη Λατινική Αμερική. Σε διακοπές στη Μαγιόρκα και φυσικά στο Νο1 παραμυθένιο προορισμό, το Σαν Σεμπαστιάν.

La comida y las bebidas (Το φαγητό και τα ποτά) έχουν φυσικά ξεχωριστή θέση μαζί με τις παραδόσεις. Ξεχωριστή θέση έχουν φυσικά και οι χοροί! Sabes bailar? (Ξέρεις να χορεύεις?) Εγώ πάντως όχι. Η απόφασή μου όμως να προσπαθήσω να μάθω, ίσως ήταν από τις πιο σωστές που έχω πάρει…

Θυμάμαι μια περίοδο που είχα μάθει σχεδόν απ’έξω όλους τους στίχους των τραγουδιών της Bachata. Χωρίς να ξέρω τι είναι Bachata. Άρχισα να βλέπω βιντεάκια, είδα διάφορα στυλ χορού και είπα θα το δοκιμάσω… Ακόμα και αν δεν έχω χορέψει ποτέ μου!

Η απόφαση αυτή βέβαια δεν είχε να κάνει αμιγώς με το χορό αυτό καθεαυτό! Γενικώς αναζητούσα ένα τρόπο διασκέδασης διαφορετικό από τα συνηθισμένα…

Στα λάτιν πάρτι συμβαίνει κάτι το διαφορετικό! Αρχικά για κάποιο λόγο όλοι είναι χαρούμενοι. Δύσκολα θα δεις κάποιον ο οποίος δε θα είναι χαμογελαστός εκεί. Αυτόματα και η δικιά σου διάθεση είναι ανάλογη. Σίγουρα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη συνεχόμενη κίνηση που εμπεριέχει ο χορός αλλά και στην ιδιαίτερα ανεβαστική μουσική που σε απογειώνει…

Όλοι μαζί είναι μια μεγάλη παρέα, στην κυριολεξία. Δύσκολα θα κάνεις πιο πολλές γνωριμίες κάπου, από ότι σε ένα τέτοιο πάρτι! Αυτό σίγουρα σε βοηθάει και να κοινωνικοποιηθείς και να αλληλεπιδράς με άλλους ανθρώπους. Είναι στη φύση σου να το κάνεις, όσο και αν μερικές φορές η αντικοινωνικότητα σου χτυπάει την πόρτα!

Η συγκεκριμένη ενότητα λοιπόν εν ολίγοις, σκοπό έχει να μας ξεναγήσει σε λάτιν ρυθμούς και να μας φέρει ένα κλικ πιο κοντά στην Ισπανία!

Bienvenidos!

Leave a Comment

Scroll to Top