Κάνε Unique το σκυλάκι σου μέσω της Unicord

Δεν είναι λίγες οι φορές που μια πραγματικά έξυπνη και παράλληλα πρωτότυπη επιχειρηματική ιδέα μπορεί να «γεννηθεί» από το πουθενά.

Στην περίπτωση της Ιλιάνας Δράκου πάντως, τα κατάλληλα ερεθίσματα συνετέλεσαν ώστε κάτι τέτοιο να συμβεί. Οι σπουδές της, σε συνδυασμό με την αγάπη της για τα κατοικίδια δημιούργησαν το δικό της brand Unicord.

« Η Unicord δημιουργήθηκε ως ο συνδυασμός ενός πάθους και μιας αγάπης…
Η αγάπη για τα ζώα και το πάθος για την μόδα… »

Το εν λόγω πρότζεκτ περιλαμβάνει χειροποίητα περιλαίμια (κολάρα) και οδηγούς (λουριά) κατασκευασμένα από τα κορδόνια paracord και με ένα εκλεπτυσμένο fashion style , για τα τετράποδα μέλη κάθε οικογένειας! Σκύλους αλλά και γάτες. Συνάμα προσφέρει πραγματικά καινοτόμες και εξατομικευμένες υπηρεσίες, που κάθε ιδιοκτήτης κατοικιδίου θα λατρέψει!

« Η πορεία μου στην μόδα ξεκίνησε μόλις τελείωσα την σχολή μου, πάνω στον σχεδιασμό και την παραγωγή ενδυμάτων. Εργάστηκα πάνω στον σχεδιασμό, το πατρόν, την κοπή και την ραφή υφασμάτων, τον έλεγχο ποιότητας καθώς και την πώληση. Παρατήρησα όμως πως ο ανταγωνισμός που υπάρχει στο κομμάτι της ένδυσης ήταν τεράστιος και δεν θα ήταν βιώσιμο να ασχοληθώ με αυτό.
Η ιδέα ήρθε όταν έψαχνα ένα ωραίο και ιδιαίτερο περιλαίμιο για το δικό μου σκυλάκι, την Ζιζέλ, και δεν έβρισκα κάτι που να μου κινεί το ενδιαφέρον. Τυχαία στην αναζήτησή μου βρέθηκε μπροστά αυτή η τεχνική και σκέφτηκα γιατί όχι και σε περιλαίμιο?
Αυτό που εντόπισα είναι πως στο συγκεκριμένο κομμάτι υπάρχει ένα κενό σε αυτά τα είδη, οπότε αυτό ήταν η ιδανική ευκαιρία να κάνω κάτι δικό μου.»
μας λέει η Ιλιάνα.

Όλα καλά μέχρι εδώ. Ποια ήταν ωστόσο τα πρώτα της βήματα, ώστε να φτάσει μέχρι εδώ?

  • Λογότυπο

«Η αλήθεια είναι ότι είχα ξοδέψει πολλές ώρες αναζητώντας το ιδανικό. Ήθελα να είναι κάτι που θα μένει στο μυαλό αλλά και στο μάτι και σίγουρα δε θα είναι ένα ακόμα σκυλάκι όπως θα ήταν το αναμενόμενο. Ακόμα ήθελα να εμπεριέχει και το υλικό με το οποίο κατασκευάζονται, το οποίο είναι
το κορδόνι paracord. O μονόκερος είναι ένα πολύ όμορφο και αριστοκρατικό ζώο, με εμβληματικό χαρακτήρα. Η σκέψη με το λογοπαίγνιο ήρθε και κούμπωσε
αμέσως. UNI CORD (κορδόνι) αντί για UNICORN.»

  • Πωλήσεις

«Ξεκίνησα να πραγματοποιώ τις πρώτες μου πωλήσεις μέσω των social media. Η ανταπόκριση ήταν θετική και έτσι ξεκίνησα και την χοντρική πώληση ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να εντοπίσω νέους πελάτες, αλλά και να δημιουργήσω δίκτυο πωλήσεων.

  • Κεφάλαιο

«Το κεφάλαιο που δαπανήθηκε αρχικά δεν ήταν πολύ μεγάλο, όμως στην πορεία οι ανάγκες μιας επιχείρησης μεγαλώνουν και κατά συνέπεια και τα χρήματα που επενδύονται.»

Τι είναι τελικά αυτό που κάνει τη Unicord να ξεχωρίζει?

«Αυτό που κάνει την Unicord να ξεχωρίζει είναι πρώτον η πρώτη ύλη από την οποία είναι φτιαγμένα τα προϊόντα. Το κορδόνι paracord είναι ένα άκρως ασφαλές κορδόνι (τάση 250 κιλά), το οποίο το χρησιμοποιούν στα αλεξίπτωτα.
Δεύτερον η φιλοσοφία να αλλάζουμε τα χρώματα κάθε 6 μήνες σύμφωνα με τις τάσεις της μόδας, γεγονός που το καθιστά παγκόσμια πρωτοτυπία. Πρόκειται για
ένα fashion item. Η ιδέα εξάλλου ξεκίνησε όταν ήθελα να αλλάξω την έννοια του περιλαιμίου και από απλό κολάρο να γίνει ταυτόχρονα στολίδι για τα κατοικίδια.

Η εταιρεία μας παρέχει ακόμα και καινοτόμες υπηρεσίες όπως customize your Unicord, όπου ο ιδιοκτήτης μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δεκάδες χρώματα και να κάνει τους δικούς του συνδυασμούς για το κατοικίδιο του, ώστε να δημιουργήσει ένα μοναδικό προϊόν. Θεωρούμε πως η δυνατότητα να μπορεί κάποιος να φτιάξει ένα μοναδικό περιλαίμιο, σύμφωνα με τα δικά του γούστα και προτιμήσεις, είναι κάτι πολύ ξεχωριστό καθώς συμβάλλει και ο ίδιος στη διαδικασία κατασκευής.

Ακόμα μέσω του site μας παρέχουμε και την υπηρεσία ask the stylist όπου ο ιδιοκτήτης μπορεί να στείλει τη φωτογραφία του κατοικιδίου του σε εμάς και να
του προτείνουμε τι σχέδιο και χρώμα θα του ταίριαζε. Τα κριτήρια με τα οποια προτείνουμε το καταλληλότερο χρωματικό συνδυασμό για το κατοικίδιο έχουν να
κάνουν κατά βάση με τα χρώματα του σκύλου, αλλά και με το μέγεθος του. Έχουμε διάφορες πλέξεις (χοντρές,λεπτές) που ταιριάζουν αναλογικά και στη κάθε ράτσα.»

Που θα μπορούσατε τώρα να βρείτε τα προϊόντα της Unicord? Σε καταστήματα σε ολόκληρη την Ελλάδα και όχι μόνο! Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα unicord.gr

Leave a Comment

Scroll to Top