Γίνε μέλος μιας μεγάλης χορευτικής οικογένειας

H σχολή χορού “Dance Spirit Art Dance Studio” μας άνοιξε την πόρτα της και εκεί μας υποδέχθηκε η Μαρία!

Βρεθήκαμε στην περιοχή του Ιπποκρατείου και πιο συγκεκριμένα στην οδό Βαλαγιάννη 7, όπου και η ιδιοκτήτρια της σχολής μας μίλησε για την επιχείρησή της αλλά και τη δική της πορεία στο χορό.

«Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην πόλη της Κοζάνης. Στη συνέχεια μετακόμισα στη Θεσσαλονίκη λόγω των σπουδών μου, στη σχολή της Γεωπονίας. Ο χορός μπήκε στη ζωή μου κατά τα φοιτητικά χρόνια, όπου και άρχισα να ασχολούμαι κυρίως με latin και ballroom χορούς. Στη συνέχεια η δασκάλα μου, μου πρότεινε να δώσω εξετάσεις για να αποκτήσω επαγγελματικό τίτλο στο χορό. Αν και ήταν για εμένα κάτι καινούριο, μου άρεσε πολύ η ιδέα και άρχισα να ασχολούμαι σε πιο επαγγελματικό επίπεδο. Αμέσως μετά την απόκτηση του επαγγελματικού μου τίτλου, μου προτάθηκε αμέσως να εργαστώ ως δασκάλα χορού. Έτσι άρχισα να έρχομαι σε επαφή και με νέα είδη χορού, όπως το αργεντίνικο Tango, salsa, bachata και oriental. Από τότε μέχρι και σήμερα δεν σταμάτησα ποτέ να πειραματίζομαι με νέα είδη όπως το μοντέρνο, commercial κ.ά»

Παρά το γεγονός πως η πρώτη της επαφή με το χορό ήρθε ως φοιτήτρια, ήταν ένα «μικρόβιο» που υπήρχε πάντα μέσα της και απλά αναζητούσε πρόσφορο έδαφος για να έρθει στην επιφάνεια…

«Ο χορός υπήρχε πάντα μέσα μου. Αποτελούσε τρόπο έκφρασης και μου δημιουργούσε ένα μοναδικό συναίσθημα από πολύ μικρή ηλικία. Στην Κοζάνη ωστόσο δεν υπήρχαν πολλές ευκαιρίες για να ασχοληθώ με το χορό, εκτός του μπαλέτου, το οποίο δεν μου κέντριζε ιδιαίτερα το ενδιαφέρον. Έτσι λοιπόν, όντας φοιτήτρια πλέον στη Θεσσαλονίκη, είχα τη δυνατότητα να έρθω σε επαφή με περισσότερα είδη χορού που να με εκφράζουν. Αμέσως κατάλαβα πως ήταν η κατάλληλη στιγμή για εμένα και πως ήταν γραφτό να συμβεί…»

Άραγε ποιο είναι αυτό το στοιχείο που δίνει αυτή τη μοναδικότητα στο χορό, στα δικά της μάτια?

«Ο χορός για εμένα είναι κάτι το μοναδικό και δεν νομίζω πως θα μπορούσα να το εκφράσω μέσα σε μερικές γραμμές. Είναι τρόπος ζωής, τρόπος έκφρασης, ελευθερία κίνησης, τρόπος κοινωνικοποίησης, είναι τρόπος εκγύμνασης. Ακόμη σε βοηθάει στο να μάθεις να συνεργάζεσαι και να συνυπάρχεις με άλλα άτομα, να είσαι πειθαρχημένος και να ελέγχεις το σώμα και τις κινήσεις σου.

Διαπίστωσα πως για να μπορέσω να μεταδώσω όλα όσα είχα μέσα μου ως δασκάλα χορού, θα έπρεπε να το κάνω μόνο μέσα από τη δημιουργία μιας δικιάς μου σχολής. Στόχος λοιπόν επετεύχθη και το “Dance Spirit Art Dance Studio” έγινε πραγματικότητα! Με βασικό μας μότο “όλα τα είδη χορού για όλες τις ηλικίες” η σχολή μας είναι ανοιχτή να αγκαλιάσει κάθε μαθητή που έχει το ίδιο πάθος και αγάπη για το χορό. Να τον κάνει να νιώσει αυτοπεποίθηση και να αγαπήσει αυτό που κάνουμε. Χαρακτηριστικό άλλωστε της σχολής μας είναι πως ο κάθε μαθητής, νιώθει αμέσως πως είναι μέλος μιας μεγάλης χορευτικής οικογένειας.»

Leave a Comment

Scroll to Top